Work that ass!

FIT DOOR HET LEVEN MET DEZE 9 TIPS

Met de volgende tips word je fitter, gezonder en verlies je kilo’s zonder dat je het doorhebt.

Als trainer ben ik ontzettend blij met de toppers die zich willen inzetten om op zoek te gaan naar gezondheid en fitheid. Ik word vooral gezien als een stok achter de deur om ze gemotiveerd te houden in hun zoektocht naar een fit en gezond leven. Ik weet niet of ik helemaal tevreden ben met dat imago, maar zolang ze mijn hulp waarderen en kunnen genieten van de trainingen ben ik tevreden.

Ik geef altijd aan dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen lichaam. Het is heel belangrijk dat ze bij mij komen voor advies en trainingen, maar de grootste winst is te behalen in het alledaagse leven. Met deze tips zorg je ervoor dat je bewuster wordt van je gezondheid en je fitter en actiever wordt in het alledaagse leven.

1.) Begin de dag met een wandeling, nog voor je ontbijt, in hoog tempo of met een kleine “wake up” workout.

2.) Zet je auto op een mooie loopafstand van je bestemming of stap een paar haltes eerder uit de tram / bus / metro.

3.) Work that ass! Neem de trap in plaats van de lift of roltrap.

4.) Ligt je bestemming op minder dan 15km á 20km, probeer eens een keer met de fiets te gaan.

5.) Houd genoeg intermezzo’s tussen 9.00u en 17.00u met een tal van simpele oefeningen en loopbreaks.

6.) Ga tijdens de pauzes een lekker stukje wandelen, gegarandeerd dat je collega’s mee zult krijgen.

7.) Doe je wc bezoekje op een andere verdieping.

8.) Ben je aan het wachten? Ga niet ergens zitten, maar ga een lekker stukje lopen.

9.) Sluit je dag af met een avondwandeling of ga naar één van onze workouts als alternatief voor het bankhangen.

Met deze tips krijg jij jezelf meer aan het bewegen. Probeer ze uit. Ik ben er van overtuigd dat je jezelf fitter zult voelen en je trots zult zijn op wat je doet. Ik zal in een andere blog verder in gaan op simpele voedingstips die jou kunnen helpen om gezond te eten.

Ik kan je helpen bij jouw proces naar een fit en gezond leven. Heb je het al vaker geprobeerd en lukt het steeds niet: neem contact met mij op en we gaan jouw doelen bereiken.

Even over de roltrap. Ik ben er sowieso voorstander van om de gehele roltrap uit de maatschappij te laten verdwijnen (praktische uitzonderingen daargelaten). Mensen die met de roltrap door het leven gaan kun je haast als metafoor gebruiken voor de luie geest en de passieve mindset die mensen met zich meedragen.
Wist je dat de roltrap was uitgevonden als entertainment. Dat het nu wordt gebruikt om enkele hoogtemeters te overbruggen is een schande voor de maatschappij. Niet alleen voor de mensheid, maar ook voor diegene die verantwoordelijk zijn voor het aanleggen hiervan, zoals gemeentes? Hoe hypocriet zijn ze ook om enerzijds aan te geven dat mensen gezonder en fitter moeten worden en anderzijds geld uitgeven aan zulke onnodige werken die een situatie creëren waar je weer lui en ongezond van wordt. Ach ja, waar maak ik me druk om. En nee, wees niet bang. Ik ga niet pleiten voor incheck poortjes voor de roltrap. Gelukkig kunnen we vaak zelf nog wel de keuze maken tussen trap, roltrap of lift. Neem vaker de trap en verander je mindset.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.