Ontbijthandleiding voor gezonde & actieve mensen, inspirerende ondernemers en iedereen die dat wil zijn

Met 7 ontbijtjes waar je hart sneller van gaat kloppen. En langer.

Actief en inspirerend de dag doorkomen. Voor jezelf zorgen en voor anderen. Doelen behalen en nieuwe doelen stellen. We hebben het er maar druk mee, waardoor we vaak verwaarlozen op een aantal belangrijke punten. Voeding is zo een dingetje. En dat begint al bij het eerste wat je eet, je ontbijt.

Door energiek je dag door te komen is het belangrijk dat jij het juiste eet. Vaak eten mensen ’s ochtends elke dag hetzelfde en dan ook vaak het verkeerde. Om je een beetje op weg te helpen geef ik je een paar tips over hoe je kunt ontbijten.

Het belangrijkste is dat je vooral zelf creatief bezig bent met ingrediënten om afwisselend te ontbijten. Probeer jezelf daarbij uit te dagen om suikervrij te ontbijten. Giet verder ook niet elke ochtend zuivel naar binnen als vervanging voor brood.

Zorg ervoor dat je basis goed is met vet- en eiwitrijke voeding. Koolhydraten heb je ook zeker nodig. Kies dan wel voor de voedzame koolhydraten zijn. Denk aan havermout en quinoa. Mijn favoriete havermout is overigens glutenvrije, biologische havermout. De smaakverschillen zijn huge! Voeg op je basis diverse vitamines en mineralen toe bestaande uit groente en fruit (ook een belangrijke bron voor koolhydraten). Bij groente kun je denken aan geraspte wortel, radijsjes, courgette en rode kool. Zorg er wel voor dat je de verse producten zo min mogelijk in plastic koopt natuurlijk. Geef je ontbijt een finishing touch met toppings bestaande uit noten, zaden en bijvoorbeeld kaneel. Voor het bakken adviseer ik om roomboter of kokosolie te gebruiken. Daarnaast voeg ik ook altijd kokosolie toe aan mijn havermout om wat extra vet en energie binnen te krijgen.

Ik denk dat je hiermee al een aardige handleiding hebt om zelf een gezond ontbijtje te maken. Een keer wat anders dan je broodje zoet of je melk met cereals. Ik geef nog 7 ontbijtjes weg waar je lekker mee kunt variëren en dus elke dag wat anders kunt eten.

1.) Havermout gekookt in water met kokosolie, geraspte wortel, kaneel, chiazaad en fruit naar keuze. En dan dus die lekkere biologische, glutenvrije havermout.

2.) Groente-omelet. De een is de andere niet, dus varieer lekker qua groente. Probeer minimaal 3 verschillende groente erin te verwerken met minimaal 150 gram. Gebruik nu bijvoorbeeld spinazie, paprika, ui en champignons.

3.) Griekse yoghurt (die 10% vet dan en geen magere troep) met fruit en noten. Lekker simpel, maar dat mag ook een keer.

4.) Havermoutpannenkoeken. Duuuh. Voor een lekker beslag heb je alleen maar ei, havermout, banaan en kaneel nodig. Zorg wel dat je de banaan prakt en niet in de keukenmachine gooit. Zo veel beter. De toppings kun je zelf kiezen.

5.) Groene smoothie met spinazie, banaan en aardbei.

6.) Chia pudding en overnight oats. Altijd handig voor als je ’s ochtends wat minder tijd hebt dat je ontbijtje al in de koelkast klaar staat. Het internet staat er al vol mee, dus google erop los.

7.) Niks. Noppes. Nada. We beginnen gewoon wat later met eten dan normaal (minstens 12 uur nadat je voor het laatst hebt gegeten). Nog beter, ga eerst nog sporten. Laat je lichaam maar een keer wat honger lijden. Zie het als een reset optie. Hou je dit goed voel dan zul je zien dat je minder snel honger krijgt. Laat maar gaan die buik en focus op je dagtaken. En ga je dan uiteindelijk eten, eet dan niet die snoepjes he! Ga gewoon weer lekker gezond eten.

Met deze ontbijttips kom je energiek en inspirerend de dag door. Je zult zien dat je beter in staat bent om je doelen te behalen en genoeg kracht voelt om nieuwe doelen te stellen. Pas ze toe in je ochtendritueel. Ik ben ervan overtuigd dat je jezelf gezonder zult voelen en je trots zult zijn op wat je doet. Heb je toch moeite om de tips toe te passen, wil je meer weten over gezonde voeding of wil je graag actieve begeleiding in je weg naar een gezond en fit lichaam. Ik kan je helpen bij jouw proces naar een fit en gezond leven.

Als personal coach kijk ik graag naar het totale plaatje bij de begeleiding van clienten om ze zo goed mogelijk te helpen. Voeding en training gaan hand in hand met elkaar. Neem contact met mij op en we gaan jouw doelen behalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.