Talent en Plezier

Talent is een veel besproken woord binnen het voetbal. Hoe herken je een talent, hoe ontwikkel je een talent tot een professional en waar ligt het potentieel van een talent? Zo zijn er nog veel meer vragen over talent.

In een volgend stuk ga ik verder in op talent. Hier wil ik het belang van plezier benadrukken voor de ontwikkeling van talent en andersom. Plezier en talent gaan hand in hand. Heb je ergens talent in dan heb je er vaak ook plezier in om het te doen. Verlies je het plezier in voetbal dan zal de ontwikkeling van jouw talent achterblijven en verlies je het vermogen om uit te blinken. Voor talenten die zich willen ontwikkelen is het belangrijk dat ze worden uitgedaagd. Deze uitdaging is vaak bevorderend voor het spelplezier. Soms is dit een lastige stap, omdat het kan betekenen dat je hiervoor uit je vertrouwde omgeving gehaald wordt. Het talent wordt op deze manier getest of hij/zij zich aan kan passen in een nieuwe omgeving. Verliest het talent hier zijn plezier dan is het belangrijk om hier snel op in te springen om plezier terug te vinden en daarmee de ontwikkeling te stimuleren.

Binnen onze academie zijn talent en plezier twee belangrijke aspecten die we nauwkeurig in de gaten houden bij de spelers. Zonder het hebben van plezier zal de ontwikkeling van de speler stagneren. Zonder het ontwikkelen van vaardigheden zal het plezier afnemen. Wij richten ons het creëren van een positieve omgeving, waarbinnen de kinderen hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en plezier zullen hebben. Door middel van een holistische benadering voor de ontwikkeling van de kinderen zorgen wij dat de spelers klaar zijn om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Klaar om te laten zien wat ze daadwerkelijk kunnen. Klaar om uit te blinken op de voetbalvelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.